Vuodesta toiseen ja ympäri

Vuodesta toiseen ja ympäri

keskiviikko 1. marraskuuta 2023

Tiedote: Järvenpää suunnittelee kahta “pyöräilijän suojatietä”

Järvenpään kaupungin suunnitelmissa on ottaa käyttöön uusi liikennemerkki B7 ja näin edistää pyöräilyn väistämissääntöjen selkeyttämistä. Liikennemerkki B7, “Väistämisvelvollisuus pyöräilijän tienylityspaikassa”, osoittaa  pyöräilijän etuajo-oikeuden.


Ensimmäiset B7-liikennemerkit on suunniteltu sijoitettavaksi Mannilantien ja Tunnelipuiston risteykseen sekä Kinnarinpolulle.


Keski-Uudenmaan polkijat jätti kaupungille toukokuussa aloitteen B7-liikennemerkin käytöstä. 


— Väistämisvelvollisuuksien selkiyttäminen korotetuilla suojateillä ja liikenneturvallisuuden parantaminen erityisesti koulujen ympäristöissä, kuten Kinnarinpolku Kinnarin koulun vieressä, on hyvä ensiaskel, toteaa Keski-Uudenmaan polkijoiden puheenjohtaja Tommi Vainikainen


– Olemme tyytyväisiä  aloitteen nopeasta käsittelystä ja saadusta vastineesta. Toivomme suunnitelmille rivakkaa toteutusaikataulua.


Kaupunki kerää kokemuksia näistä ensimmäisistä pyöräilijän ylityspaikoista. Kokemusten perusteella kaupunki arvioi liikennemerkin käyttöä ja väistämisvelvollisuuksia muilla alueilla. 

Uusien alueiden suunnittelussa toimintatapana on, että väistämissääntöjen selkeys huomioidaan sekä kadun rakenteessa että liikennemerkkien asettelussa.


Aiemmin B7-liikennemerkin ovat ottaneet käyttöön mm. Kerava, Tuusula ja viimeisimpänä syyskuussa Nurmijärvi. Liikennemerkin käyttö on ollut mahdollista 1.6.2020 alkaen, jolloin uusi tieliikennelaki tuli voimaan.


Aloite ja siihen saatu vastaus: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/32037


Lisätietoja:                 Tommi Vainikainen, puheenjohtaja, Keski-Uudenmaan polkijat ry

tommi@kepo.fi
puh. 050 543 8376


Keski-Uudenmaan polkijat ry (Kepo) on pyöräliikenteen edunvalvontajärjestö, jonka tavoitteena on edistää pyöräliikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta Keski-Uudenmaan alueella. Kepo on Pyöräliitto ry:n jäsenjärjestö. www.kepo.fi