Vuodesta toiseen ja ympäri

Vuodesta toiseen ja ympäri

maanantai 12. marraskuuta 2018

Tule valopyöräilemään 16.11!


Tiedote 12.11.2018

Järvenpään Fillarikerho järjestää perjantaina 16.11. kaikille avoimen ja ilmaisen valopyöräilyn. Etenkin lapsista pimeässä pyöräily on jännittävä kokemus, mutta suosittelemme sitä lämpimästi myös aikuisille! Ideana on, että kukin koristelee itsensä ja pyöränsä valoilla. Pyöräilemme sitten valoisana joukkona muutaman kilometrin lenkin ilahduttaen ohikulkijoita. Jaamme samalla vastaantuleville valottomille pyöräilijöille led-valoja. Valopyöräily päättyy Kyrölään Seppälän talolle, jossa Fillarikerho tarjoaa osallistujille lämmintä juotavaa. Lähtö on 17:30 Kirjaston ja Järvenpää-talon väliseltä aukiolta.

Haluamme tempauksella muistuttaa ympärivuotisesta pyöräilystä – talvella pyöräily on tavallista pyöräilyä, siinä kuin talvella kävely tavallista kävelyä. Järvenpäässä on hyvät edellytykset pyöräliikenteen kasvulle: kaupunki on maantieteellisesti pieni eikä erityisen mäkinen. Meillä on myös runsaasti pyöräteitä. Filllarikerho haluaa kiittää kaupunkia aiempaa määrätietoisemmasta työskentelystä pyöräliikenteen edistämiseksi. Selvitettävänä on mm. voidaanko Helsingin pyöräliikenteen suunnitteluohjeita soveltaa Järvenpäässä. Fillarikerho on osallistunut sidosryhmätyöskentelyyn pyöräliikenteen edistämiseksi.

”Tuntuu hyvältä, että meitä halutaan kuulla ja hyödyntää meillä olevaa kokemusta Järvenpäästä pyöräilykaupunkina”, kiittää yhdistyksen puheenjohtaja Erika Weckström. ”Seuraava askel on siirtyä suunnittelusta toteutukseen, esimerkiksi parannettuun talvikunnossapitoon. Pyöräpysäköintimahdollisuuksia onkin jo ilahduttavasti parannettu esimerkiksi aseman liepeillä.”

Tempauksella halutaan muistuttaa myös valojen käytöstä hämärässä ja pimeässä. Valopyöräilyssä voi karnevaalihengessä koristella pyöränsä mielikuvituksekkaasti, mutta arkiajossa tulee pyörässä olla eteenpäin valkeaa tai vaaleankeltaista näyttävä valo. Jos käyttää takavaloa, tulee sen olla punainen. Punainen on aina poispäin menevän ajoneuvon merkki, siksi punaista ei saa laittaa eteen. Kannattaa myös tarkistaa, ettei suuntaa valojaan niin, että ne häikäisevät vastaantulijoita.

Valopyöräily on osa kansallista #Pyöräilytalvi-viikkoa. Järvenpään Fillarikerho on Järvenpäässä ja lähialueilla toimiva arkipyöräilyä edistävä yhdistys. Olemme Pyöräliiton jäsenjärjestö. http://jarvenpaanfk.blogspot.com/

Lisätiedot:
Erika Weckström, Järvenpään fillarikerhon puheenjohtaja
erika.weckstrom@gmail.com
044 2157214