Vuodesta toiseen ja ympäri

Vuodesta toiseen ja ympäri

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Pyöräilytalvi tulee!

Illat pimenevät aikaisin, kellot siirretään pian talviaikaan ja taivaaltakin on jo tipahdellut lumentyyppistä tavaraa. Talvi tekee siis tuloaan. Tämä ei kuitenkaan ole mikään syy hyljätä polkupyörää varastoon puoleksi vuodeksi. Varsinkin nykyisin yleisten, leutojen talvien aikana pyöräily ei juuri syyspyöräilystä poikkea.

Pimeä täytyy kuitenkin ottaa talvipyöräilyssä huomioon. On reilua muita tiellä liikkujia kohtaan varmistaa, että heillä on mahdollisuus havaita sinut. Valottomien tuntien määrä vuorokaudessa senkus lisääntyy, joten lamppu kannattaa pitää aina mukana. Eteenpäin tasaista, valkeaa valoa ja taakse tasaista punaista valoa. Takavalo ei ole pakollinen, mutta kylläkin hyödyllinen. Pienet, edulliset ledlamput ovat käteviä: niitä voi hankkia muutaman setin ja pitää esimerkiksi aina työlaukussa tai takintaskussa niitä mukana. Kiinteä napadynamo on talvella erittäin kätevä vaihtoehto.

Jos käy niin, että saamme runsaslumisen talven, on tärkeää että pyöräväylistä pidetään huolta. Syvässä tai märässä lumessa ajaminen on raskasta ja paikoitellen mahdotontakin. Toivotaan että väylät pidetään hyvässä kunnossa! Ja jos ei pidetä, annetaan kaupungille palautetta.

Pyöräily on hyvä teko niin oman terveyden, ympäristön kuin yleisen viihtyvyydenkin kannalta. Jatketaan siis vuoden ympäri! Tutustu myös Pyöräliiton hyväntuuliseen #pyöräilytalvi -kampanjaan pyorailytalvi.fi 

ja psst! jos haluat mukaan suunnittelemaan Fillarikerhon Pyöräilytalvi-tempausta, tule kahvila Lollipopiin (Järnefeltinkatu 7) lauantaina 29.10. klo 10! Tunnistat fillarikerhon pöydän valkeasta läppäristä.